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Registros recuperados : 35 | |
2. | | ZANINE, A. de M.; DIAS, P. F.; SOUTO, S. M.; COSTA, J. R. Análise multivariada e de regressão da matéria seca e nutrientes acumulados nas raízes de gramíneas forrageiras, sob efeito de adubação nitrogenada na forma de chorume bovino. Pasturas Tropicales, Cali, v. 27, n. 1, p. 13-20, abr. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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3. | | ZANINE, A. de M.; DIAS, P. F.; SOUTO, S. M.; COSTA, J. R. da. Métodos de análise multivariada aplicados na avaliação de gramíneas forrageiras tropicais adubadas com chorume bovino. Revista Universidade Rural, Série Ciência da Vida, Seropédica, RJ, v. 26, n. 1, p. 42-50, jan./jul. 2006. Parceria: UFV; PESAGRO. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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6. | | PARENTE, H. N.; ZANINE, A. de M.; SANTOS, E. M.; FERREIRA, D. de J.; OLIVEIRA, J. S. de. Comportamento ingestivo de ovinos em pastagem de tifton-85 (Cynodon ssp) na Região Nordeste do Brasil. Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v. 38, n. 2, p. 210-215, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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7. | | ZANINE, A. de M.; DIAS, P. F.; FERREIRA, D. de J.; ALMEIDA, J. C. C.; SOUTO, S. M. Composição química-bromatológica de gramíneas dos gêneros Ditaria e Cynodon sob efeito de diferentes doses de nitrogênio na forma de chorume bovino. Pasturas Tropicales, Cali, v. 26, n. 1, p. 15-18, abr. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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8. | | PENA, K. da S.; NASCIMENTO JÚNIOR, D.; SILVA, S. C.; EUCLIDES, V. P. B.; ZANINE, A. de M. Características morfogênicas, estruturais e acúmulo de forragem do capim-tanzânia submetido a duas alturas e três intervalos de corte. Revista Brasileira de Zootecnia, v.38, n.11, p. 2127-2136, nov. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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9. | | PARENTE, H. N.; SANTOS, E. M.; ZANINE, A. de M.; OLIVEIRA, J. S.; FERREIRA, D. de J. Hábito de pastejo de caprinos da raça Saanen em pastagem de tifton 85 (Cynodon ssp). Revista da Faculdade de Zootecnia, Veterinária e Agronomia, Uruguaiana, v. 12, n. 1, p. 143-155. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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10. | | ZANINE, A. de M.; VIEIRA, B. R.; FERREIRA, D. de J.; VIEIRA, A. J. M.; SILVEIRA, M. C. T. da; SIVA, W. L. da; CECON, P. R. Ingestive behavior of steers on pastures of Brachiaria brizantha and Cynodon dactylon. Ciencia e Investigación Agraria, Santiago, v. 43, n. 2, p. 295-304, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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11. | | PARENTE, H. N.; MACHADO, T. M. M.; CARVALHO, F. C. de; GARCIA, R.; ROGÉRIO, M. C. P.; BARROS, N. N.; ZANINE, A. de M. Desempenho de ovinos confinados submetidos a diferentes dietas. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Produção animal em biomas tropicais: anais dos simpósios. João Pessoa: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2006. 4 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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12. | | PARENTE, H. N.; MACHADO, T. M. M.; CARVALHO, F. C. de; GARCIA, R.; ROGÉRIO, M. C. P.; BATISTA, A. S. M.; BARROS, N. N.; ZANINE, A. de M. Rendimento e avaliação de carcaça de ovinos confinados submetidos a diferentes dietas. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Produção animal em biomas tropicais: anais dos simpósios. João Pessoa: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2006. 4 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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13. | | DIAS, P. F.; SOUTO, S. M.; PEREIRA, B. M.; LIZIEIRE, R. S.; ZANINE, A. de M.; SCHIMIDT, L. T.; FRANCO, A. A. Sobrevivência de estacas de gliricidia (Gliricidia sepium) como moirão vivo. Pasturas Tropicales, Cali, v. 26, n. 2, p. 55-62, 2004. Stakes of Gliricidia sepium as supprt of fences. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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14. | | ZANINE, A. de M.; NASCIMENTO JÚNIOR, D. do; SOUSA, B. M. de L.; SILVEIRA, M. C. T. da; SILVA, W. L. da; SANTOS, M. E. R. Tillering dynamics in Guinea grass pastures subjected to management strategies under rotational grazing. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 42, n. 3, p. 155-161, mar. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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15. | | ZANINE, A. de M.; DIAS, P. F.; SOUTO, S. M.; FERREIRAT, D. de J.; SANTOS, E. M.; PINTO, L. F. B. Avaliação do capim-tanzânia (Panicum maximum) por meio de métodos de análise multivariada. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, Salvador, v. 9, n. 1, p. 120-130, jan./mar. 2008. Parceria: UFV; PESAGRO-EES; ESALQ. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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16. | | SCHIMIDT, L. T.; DIAS, P. F.; SOUTO, S. M.; ROSSIELLO, R. O. P.; ZANINE, A. de M.; MACEDO JÚNIOR, G. de L.; PEREIRA, B. M. Efeitos de doses de N de chorume e épocas de coleta no desenvolvimento do capim Tanzânia. Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v. 34, n. 1, p. 69-74, 2003. Effects of N doses of from slurry and sampling dates in Tanzania grass development. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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17. | | MEDEIROS, L. F. D.; VIEIRA, D. H.; QUINTANILHA, J. R.; CIDREIRA, R. G.; LUNA, M. C. M.; ZANINE, A. de M.; MACEDO JUNIOR, G. de L. Estimativa da tolerancia ao calor em caprinos. Revista Brasileira de Medicina Veterinaria, Rio de Janeiro, v. 24, n. 1, p. 30-35, 2002. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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18. | | DIFANTE, G. dos S.; NASCIMENTO JÚNIOR, D. do; SILVA, S. C da; EUCLIDES, V. P. B.; ZANINE, A. de M.; ADESSE, B. Dinâmica do perfilhamento do capim-marandu cultivado em duas alturas e três intervalos de corte. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 37, n. 2, p. 189-196, fev. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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19. | | ZANINE, A. de M.; DIAS, P. F.; SOUTO, S. M.; FERREIRA, D. de J.; SANTOS, E. M.; PINTO, L. F. B. Uso de funções discriminantes para comparação de cultivares dos gêneros Cynodon e Digitaria quanto à produção de matéria seca e teores de macronutrientes. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, Mayaguez, Porto Rico, v. 15, n. 4, p. 152-156, 2007. Parceria: UFV; PESAGRO-Rio/ESS; UFRRJ; ESALQ. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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20. | | SOUZA, A. F. do N.; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; AZEVEDO, P. S. de; OLIVEIRA, J. S. de; PERAZZO, A. F.; PINHO, R. M. A.; ZANINE, A. de M. Carcass traits and meat quality of lambs fedwith cactus (Opuntia ficus indica Mill) silage and subjected to an intermittent water supply. PLoS One, v. 15, n. 4, e0231191, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 35 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
18/02/2021 |
Data da última atualização: |
18/02/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SOUZA, A. F. do N.; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; AZEVEDO, P. S. de; OLIVEIRA, J. S. de; PERAZZO, A. F.; PINHO, R. M. A.; ZANINE, A. de M. |
Afiliação: |
Aelson Fernandes do Nascimento Souza; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; Edson Mauro Santos; Paulo Sérgio de Azevedo; Juliana Silva de Oliveira; Alexandre Fernandes Perazzo; Ricardo Martins Araujo Pinho; Anderson de Moura Zanine. |
Título: |
Carcass traits and meat quality of lambs fedwith cactus (Opuntia ficus indica Mill) silage and subjected to an intermittent water supply. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
PLoS One, v. 15, n. 4, e0231191, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1371/journal. pone.0231191 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The present study aimed to evaluate the effect of cactus silage and an intermittent water supply for lambs on carcass traits and meat quality. Thirty-six crossbreed lambs with an initial average weight of 19.8 ± 2.1 kg and average age of 6 months were randomly assigned to a 3 × 3 factorial design comprising three addition ratios of cactus silage to the diet (0, 21, and 42% based on dry matter) and three water supply intervals (0, 24, and 48 h) with four replicates. There was no interaction (P > 0.05) between the cactus silage ratio and intermittent water supply for any of the evaluated variables, with the exception of the yield of the half carcass commercial cuts. There was no significant effect of intermittent water supply (P > 0.05) on the carcass characteristics or meat quality. The addition of forage cactus silage as a substitute for Tifton hay affected the morphometric measurements (P < 0.05) and carcass compactness index (P < 0.05). The addition of 42% cactus silage to the diet increased (P < 0.05) the rib eye area (13.98 cm2 ). The addition of cactus silage as a substitute for Tifton hay positively affected (P < 0.05) the carcass weight of commercial cuts of the lambs. To the physical and chemical parameters of the Longissimus lumborum, the addition of 42% cactus silage to the diet reduced the color meat parameters (P < 0.05) and pH0 and 24h, cooking losses, and shear force were not affected (P > 0.05). The addition of forage cactus silage to the lambs? diet affected (P < 0.05) the composition of some saturated fatty acids in the meat. A water supply interval of up to 48 h does not influence carcass characteristics and meat quality. Therefore, the use of cactus silage can be recommended in situations of water scarcity without harming the production or meat quality of crossbreed lambs. MenosThe present study aimed to evaluate the effect of cactus silage and an intermittent water supply for lambs on carcass traits and meat quality. Thirty-six crossbreed lambs with an initial average weight of 19.8 ± 2.1 kg and average age of 6 months were randomly assigned to a 3 × 3 factorial design comprising three addition ratios of cactus silage to the diet (0, 21, and 42% based on dry matter) and three water supply intervals (0, 24, and 48 h) with four replicates. There was no interaction (P > 0.05) between the cactus silage ratio and intermittent water supply for any of the evaluated variables, with the exception of the yield of the half carcass commercial cuts. There was no significant effect of intermittent water supply (P > 0.05) on the carcass characteristics or meat quality. The addition of forage cactus silage as a substitute for Tifton hay affected the morphometric measurements (P < 0.05) and carcass compactness index (P < 0.05). The addition of 42% cactus silage to the diet increased (P < 0.05) the rib eye area (13.98 cm2 ). The addition of cactus silage as a substitute for Tifton hay positively affected (P < 0.05) the carcass weight of commercial cuts of the lambs. To the physical and chemical parameters of the Longissimus lumborum, the addition of 42% cactus silage to the diet reduced the color meat parameters (P < 0.05) and pH0 and 24h, cooking losses, and shear force were not affected (P > 0.05). The addition of forage cactus silage to the lambs? diet affected ... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Qualidade da carcaça; Qualidade da carne; Qualidade da carne do cordeiro; Silagem de palma forrageira. |
Thesagro: |
Caprino; Carcaça; Carne; Cordeiro; Opuntia Ficus Indica; Palma Forrageira; Qualidade; Silagem. |
Thesaurus NAL: |
Carcass quality; Lambs; Meat quality; Silage. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221237/1/Carcass-traits-and-meat-quality-2020.pdf
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Marc: |
LEADER 03053naa a2200409 a 4500 001 2130069 005 2021-02-18 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1371/journal. pone.0231191$2DOI 100 1 $aSOUZA, A. F. do N. 245 $aCarcass traits and meat quality of lambs fedwith cactus (Opuntia ficus indica Mill) silage and subjected to an intermittent water supply.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe present study aimed to evaluate the effect of cactus silage and an intermittent water supply for lambs on carcass traits and meat quality. Thirty-six crossbreed lambs with an initial average weight of 19.8 ± 2.1 kg and average age of 6 months were randomly assigned to a 3 × 3 factorial design comprising three addition ratios of cactus silage to the diet (0, 21, and 42% based on dry matter) and three water supply intervals (0, 24, and 48 h) with four replicates. There was no interaction (P > 0.05) between the cactus silage ratio and intermittent water supply for any of the evaluated variables, with the exception of the yield of the half carcass commercial cuts. There was no significant effect of intermittent water supply (P > 0.05) on the carcass characteristics or meat quality. The addition of forage cactus silage as a substitute for Tifton hay affected the morphometric measurements (P < 0.05) and carcass compactness index (P < 0.05). The addition of 42% cactus silage to the diet increased (P < 0.05) the rib eye area (13.98 cm2 ). The addition of cactus silage as a substitute for Tifton hay positively affected (P < 0.05) the carcass weight of commercial cuts of the lambs. To the physical and chemical parameters of the Longissimus lumborum, the addition of 42% cactus silage to the diet reduced the color meat parameters (P < 0.05) and pH0 and 24h, cooking losses, and shear force were not affected (P > 0.05). The addition of forage cactus silage to the lambs? diet affected (P < 0.05) the composition of some saturated fatty acids in the meat. A water supply interval of up to 48 h does not influence carcass characteristics and meat quality. Therefore, the use of cactus silage can be recommended in situations of water scarcity without harming the production or meat quality of crossbreed lambs. 650 $aCarcass quality 650 $aLambs 650 $aMeat quality 650 $aSilage 650 $aCaprino 650 $aCarcaça 650 $aCarne 650 $aCordeiro 650 $aOpuntia Ficus Indica 650 $aPalma Forrageira 650 $aQualidade 650 $aSilagem 653 $aQualidade da carcaça 653 $aQualidade da carne 653 $aQualidade da carne do cordeiro 653 $aSilagem de palma forrageira 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aSANTOS, E. M. 700 1 $aAZEVEDO, P. S. de 700 1 $aOLIVEIRA, J. S. de 700 1 $aPERAZZO, A. F. 700 1 $aPINHO, R. M. A. 700 1 $aZANINE, A. de M. 773 $tPLoS One$gv. 15, n. 4, e0231191, 2020.
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